Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Digitális Agora 2018 . II. Nemzetközi Digitális Triennálé

09 2018/11:00 de. - 12:00 du.

Helye: Művészetek Háza -Babits Mihály Kulturális Központ (7100 Szekszárd, Szent István tér 28. Művészetek Háza; Szent István tér 10. B.M. Kulturális Központ)
Ideje: 2018. szeptember 15. 11.00 óra
Megnyitja: Stefanovits Péter képzőművész, az MMA rendes tagja
Megtekinthető: 2018 október 21.  (K-V: 9-17 óra között)
A kiállítás megközelíthetősége: Vonat, busz
A kiállítás webhelye: www.computerart.hu  www.szekszardagora.hu
Rövid leírás:
A Digitális Agora a Magyar Elektrográfiai Társaság és a szekszárdi Művészetek Háza kiemelt, második közös  nemzetközi képzőművészeti rendezvénye, mely ezúttal 137 magyar és 27 külföldi művész digitális és elektrográfiai alkotásait mutatja be: nagyméretű, festői és grafikai hatású digitális nyomatokat, videókat, video- fényinstallációkat, light-boxokat  fény-, és grafikai objekteket.
A kiállítás célja a technikahasználatban és a digitalizációban rejlő művészi lehetőségek gazdagságának és sokszínűségének a felmutatása, új eljárások, témák, tartalmak és művészi megoldások, valamint az utóbbi három évben e területeken született, kiemelkedő alkotói eredmények közzététele. A kiállítók nyílt pályázaton részt vett és meghívott művészek Magyarországról, Argentínából, Kanadából, Japánból, az USA-ból, Dél-Koreából és kilenc európai országból. A kötetlen téma mellett a Szüret fogalmát értelmező munkákkal pályázhattak. Néhány fontos meghívott művész: Joseph Kádár, Csáji Attila, Nagy Gábor György, Szombathy Bálint, Kelle Antal-Botos Péter, Mengyán András, Derek Besant,
Chang-Soo Kim, Lux Antal és Saeko Hanji.

Részletek

Dátum:
09 2018
Időpont:
11:00 de. - 12:00 du.

Helyszín

Művészetek Háza -Babits Mihály Kulturális Központ
Szent István tér 28.
Szekszárd, 7100 Magyarország
+ Google Térkép