Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Egy kávéházban ültünk – Szabadi Katalin festőművész kiállítása

10 2018/7:00 du. - 8:00 du.

Helye: Bisztró Nyúl Art Gallery (1088 Budapest, Bródy Sándor u. 11.)
Ideje: 2018 október 5. 19 óra
Megnyitja:  Őze Áron, Jászai Mari-díjas színész, rendező, színházigazgató
Megtekinthető: 2018. október 26-ig, (a galéria nyitvatartási idejében)
Megközelíthetősége: A Bródy Sndor utca és a Szentkirályi utca sarkától néhány méterre, a Múzeum körút felől, és a Rákóczi út felől is csak néhány perc séta
A kiállítás webhelye: http://szabadikatalin.wixsite.com/szabadikat/aktualis
Rövid leírás:
A kávéházaknak nagy szerepe volt és van az emberek, és főként a művészek életében. Az ember ott ápolja kapcsolatait, forradalmak, szerelmek indulnak ki a város ezen ütőereiből. Számos művészt megihletett, ott volt Gulácsy Nakonxipánjának varázslatos kávéháza, de kávéházi karzaton született meg a Pál utcai fiúk története is.
A kiállításon szereplő képek nagy része a kávéházi hangulat jegyében született, e csodás jelenség előtt tisztelgünk az összegyűjtött munkákkal, melyek között akadnak 50 éves, és egészen új darabok is. Azért esett a Bisztró Nyúlra a választásunk, mert különleges hangulatával egészen egyedi módon hozza azt a klasszikus, befogadó, élettel teli hangulatot, aminek hatására a művészet, a kreativitás és a gondolat szabadon áramlik a levegőben. A kiállítást október 5-től 26-ig lehet megtekinteni, a galéria nyitvatartási idejében, a kiállítást a művész saját verseivel és köszöntőjével nyitja meg. Frissülő információk a weboldalon találhatóak.

Részletek

Dátum:
10 2018
Időpont:
7:00 du. - 8:00 du.
Esemény kategória:

Helyszín

Bisztró Nyúl Art Gallery
Bródy Sándor u. 11
Budapest, Pest megye 1088
+ Google Térkép