Események betöltése

« Összes Események

Eklektika

október 1/2:30 du. - 3:30 du.

A Kiállítás helye: Szimpla Kert (1075 Budapest Kazinczy utca 14.)
A Kiállítás ideje: 2020. október 1.
Megnyitja: Kárpáti Zoltán (Szépművészeti Múzeum, Grafikai Gyűjtemény, művészettörténész), Dr. Gönczi Ambrus (Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény vezetője, történész, helytörténész)

Megtekinthető: 2020. október 1-31. – a Szimpla Kert nyitvatartási idejében (H-SZ: 12-04, V: 9-04)

Sándor Eszter Anita és Sándor Gyöngyvér Orsolya testvérpár 2015. óta több alkalommal is szervezett kiállítást saját festményeikből, volt olyan is, amelyet művészeti fesztiválok részeként. Munkáik sokszínűségét nemcsak a felhasznált festékek adják, hanem a változatos témák is. Így a jelen kiállítás címválasztása sem meglepő. Legutóbbi kiállításuk a zene és a festészet közötti kapcsolatot mutatta be, mivel alkotás közben rendszerint zenét hallgatnak. Minden festményhez egy zenei művet párosítottak, amely a kép hangulatához vagy a készítés folyamatához kapcsolódott. Erről a látogatók kísérőszövegeket olvashattak, melyek rendkívül népszerűek voltak. Ez adta az ötletet ahhoz, hogy a mostani kiállításukon is szerepeljenek leírások a festményekhez, így nyerve egy kis rálátást a művészek gondolataira. A testvérpár az alkotásain keresztül mutatja be az általuk megalkotott univerzumot. Bár a témáik eltérnek, mégis a stílusuk és az általuk elképzelt világok kiegészítik egymást. Mesterük, a nemrég elhunyt Laluk György festő és grafikus művész volt, aki nemcsak a technikai tudást adta át, hanem a világról alkotott képüket is formálta művészetével és gondolkodás módjával. Kiállításukat az ő emlékének ajánlják.

Kiállító művészek neve: Sándor Eszter Anita, Sándor Gyöngyvér Orsolya

A Megnyitón közreműködik: Szalay Henrietta énekesnő

A kiállítás megközelíthetősége: 1-es, 2-es, 3-as metró, 47-es, 47B, 48-as, 49-es villamos, 74-es troli, 5-ös, 7-es, 9-es, 8E, 110E busz

Részletek

Dátum:
október 1
Időpont:
2:30 du. - 3:30 du.
Esemény kategória: