Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Célegyenesben – Pomothy László kiállítása

11 2023/6:00 du.

Megnyitó: 2023. november 15. 18 óra
Helyszín: Limes Galéria, Révkomárom-Szlovákia (Ferences barátok utca 84/33)
A kiállítást megnyitja: Molnár Judit a Ma7 főszerkesztője
Közreműködik: MAMSzE (Magyar Alkotó Művészek Szlovákiai Egyesülete)
A kiállítás megtekinthető: A kiállítás megtekinthető: 2023. december 15-ig

 

Pomothy László, akvarellista, 1957-ben, Léván született. Negyven éves korában döntött úgy, hogy az akvarell világában folytatja alkotó munkáját. Művészetének legfőbb tartóoszlopa az a tudás, melyet Pomothy László első mestere, a torontói, kínai származású Herry Arifin nyújtott Pomothy Lászlónak, de a pályája kezdetén, személyesen más mesterek is egyengették azt az utat, mely ma már nemzetközi ismertséget kölcsönzött számára. ( Chien Chung Wei – Tajvan, Joseph Zbukvic – Ausztrália, Alvaro Castagnet – Uruguay, Dolán György – Szlovákia, Garamvölgyi Éva – Magyarország)
Pomothy László pályája során, több kiállításon mutatkozott be közönségének, számos sikert és elismerést könyvelhet el és ma már Magyarországon és Szlovákiában workshopjain adja át technikai tudását az érdeklődőknek.

„A maratoni futó, akárcsak én, nem tudja célba ér-e. Hosszú küzdelme folyamán olyan szakaszokat is le kell küzdenie, melyek nehezebbek számára, de végig támaszkodhat a felkészülés adta erőre, sikerekre, de arra is, hogy a képzeletbeli lécet, pályája során, egyre magasabbra helyezte. A CÉLEGYENESBEN, viszont nem tudni, van-e még annyi ereje, hogy vállalkozását
siker koronázza.” /Pomothy László/

Részletek

Dátum:
11 2023
Időpont:
6:00 du.
Esemény kategória:
Honlap:
https://www.facebook.com/MAMSzE.official

Helyszín

Limes Galéria 
Ferences barátok utca 84/33
Révkomárom, 945 01 Szlovákia
+ Google Térkép