Események betöltése

« Összes Események

Csobaji 80 – Csobaji Zsolt festőművész kiállítása

szeptember 28/6:00 du. - 7:00 du.

Ideje: 2021. szeptember 28. 18.00 óra

Helye: Corvin Művelődési Ház – Erzsébetligeti Színház (1165 Budapest Hunyadvár u. 43/c)
Megnyitja: Széman Richárd, forográfus, helytörténész és Csobaju márton Zsolt
Közreműködő: Vikol Kálmán és citerazenekara
A kiállítás megtekinthető: 2021. november 21-ig

 

Csobaji Zsolt 1975 és 2000 között tagja volt a nagyhírű Vasutas Képzőművészeti Szabad Iskolának.

Nyugdíjazásáig (2000) az építész szakma különböző területein dolgozott, úgymond „vasárnapi festő” volt. Azóta „hétköznapi festőnek” tartja magát.

Tagja az Országos Képző- és Iparművészeti Társaságnak (OKIT ), a Kisképzőben működő Székely Bertalan Rajzstúdiónak és a mátyásföldi Corvin Művészklubnak. Közel 50 egyéni kiállítása volt, itthon és külföldön egyaránt. Ezek közül a legjelentősebbek a Stuttgartban (2006 ), a Budai Várban (Örökségvédelmi Hivatal, 2008), az Aranytíz Kultúrházban (2017), valamint a belvárosi E-Galériában (2017 ) rendezett Kalotaszegi témájú kiállítások .

Kalotaszegre egy művésztelepi meghívás alkalmából jutott el 18 éve. Azóta is évente utazik Erdély országba. Apai nagyapja kolozsvári építész volt, így ennek okán is szoros szálak kötik ehhez a vidékhez. Büszke arra, hogy a kolozsvári Reményik Galériában közös tárlatokon szerepelhetett. Nagy példaképe, Kós Károly sztánai „Varjúvárához” többször elzarándokolt gyalog vagy kerékpárral.

Az utóbbi időben vers idézettekkel is feliratoz néhány képet, azzal a reménnyel, hogy ily módon is – csendben – beszélgethet a nézőkkel.

Csobaji Zsolt vallja, hogy munkáját az Isten és az ember alkotta környezetünk gazdag szépsége, a lélek munkálkodása, valamint a példaképek áldásos tevékenysége motiválja.

 

A kiállítás webhelye: http://kulturliget.hu/kiallitas

Részletek

Dátum:
szeptember 28
Időpont:
6:00 du. - 7:00 du.
Esemény kategória:

Helyszín

Corvi Művelődési Ház
Hunyadvár u. 43/c
Budapest, 1165
+ Google Térkép