Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Kolrecen és Debozsvár – Válogatás a Lácacsékei Művésztelep gyűjteményéből

10 2018/5:00 du. - 6:00 du.

Helye: Debreceni Művelődési Központ Újkerti közösségi Ház (4000 Debrecen, Jerikó u. 17.)
Ideje: 2018. október 20. 17.00 óra
Megnyitja: Éles Bulcsú
Megtekinthető: 2018. november 2.

Rövid leírás:
A művésztelep 2016-ban jött létre egy kis borsodi faluban: Lácacsékén. A művészeti vezető, Éles Bulcsú meghívására már az indulásnál is olyan nevek voltak jelen, mint Breznay András, vagy az azóta már elhunyt Burai István. Később Munkácsy-díjasok (Móder Rezső, Olajos György) is csatlakoztak a kezdeményezéshez. A polgármester lelkesedése és támogatása, valamint a szakma érdeklődése szavatolja a folytatást.
A gyűjteménybe kerülő két munka közül az egyiket minden meghívott magával hozza (ez lehet korábbi, vagy más jellegű kép), és csak a másodikat készíti el a helyszínen. Így időben átfogóbb, stílusilag összetettebb képanyag kialakulása várható.
A művésztelep tagsága évről évre cserélődik. Minden esetben olyan hivatásos képzőművészek érkeznek Lácacsékére, akik önálló forma- és gondolatvilággal, egyedi stílussal rendelkeznek, valamint életvitelszerűen dolgoznak, és rendszeresen szerepelnek az országos seregszemléken. Meghatározott stílus, kimondott téma nincsen, de az absztrakt-expresszív irányvonal meghatározó a kialakult képgyűjteményben. Emellett megjelenik még a telepen a lírai-grafikus és a látványelvű-festői gondolkodásmód is.

Részletek

Dátum:
10 2018
Időpont:
5:00 du. - 6:00 du.
Esemény kategória:

Helyszín

Debreceni Művelődési Központ Újkerti közösségi Ház
Jerikó u. 17.
Debrecen, Hajdú-Bihar megye 4000
+ Google Térkép